Parmasallad med ädelost

Parmasallad med ädelost
Foto: TV4

En snabblagad förrätt. Några flortunna skivor av parmaskinka serveras med gröna blad, melonkulor och smulad ädelost.

6 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 paprika
  • 0,5 selleri
  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 körsbärstomater
  • gröna sallatsblad
  • 40 g ädelost
  • 1 klyfta melon
  • Dressing:
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • ev 1 tsk dijonsenap
  • 5 msk neutral olja

Gör så här

  1. Dressing: Blanda salt, peppar och vinäger i en skål och vispa ner senap och olja.
  2. Skär selleri och paprika i mindre bitar, halvera tomaterna och gör kulor av melonen med hjälp av ett kuljärn. det går naturligtvis bra även att skära melonen i tärningar.
  3. Lägg upp sallatsblad, melon, grönsaker och parmaskinka vacker på ett fat och smula över ädelosten. Droppa över dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept