Pärlhönsbröst med täcke av pecannötter

Pärlhönsbröst med täcke av pecannötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pärlhönsbröst med täcke av pecannötter

10 ingredienser

Nästan som på nobelmiddagen känns det med så exklusiva råvaror som pärlhönsbröst. Du kan byta ut dem mot vanliga kycklingbröst, men tänk på att behålla nedre delen av vingen. Pecannötterna kan bytas ut mot hasselnötter eller mandlar.

Ingredienser

portioner
  • 4 pärlhönsbröst
  • salt
  • vitpeppar

Nöttäcke:

  • 200 g pekannötter
  • 50 g smör, rumsvarmt

Rucolasallad:

  • 2 krukor ruccolablad
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk honung, flytande
  • 0,5 krm malen svartpeppar

Till dekoration:

  • några hela nötter

Gör så här

  1. Rucolasallad: Ansa rucolan och riv den i mindre bitar. Blanda samman senap och honung och rör ner pepparn. Droppa dressingen över rucolabladen före servering.
  2. Sätt ugnen på 200°. Gnid in kycklingbrösten med salt och peppar och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Rosta nötterna i torr, het stekpanna i några minuter. Hacka nötterna och stöt dem fint i mortel. Blanda med smöret. Du kan annars köra nötterna och smöret i mixer.
  3. Bred massan över kycklingbrösten och ugnsstek i 12-15 minuter. Fördela rucolasalladen på 4 tallrikar. Lägg upp pärlhönsbrösten och dekorera med hela nötter.