Pariserlängd

Pariserlängd
Foto: TV4

I kyldisken brukar det finnas färdig rektangulär smördeg. Använd annars fryst smördeg som du halvtinar och kavlar ihop till en stor kaka.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 rektangulär smördeg - kylvara
  • Fyllning:
  • 3 äpplen, i tunna klyftor
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Rulla ut den färdiga smördegen på sitt bakpapper. Vik ihop degen i tre delar, och kavla ut en längd cirka 25 x 12 cm. Markera med en sporre en linje 1 cm innanför kanten.
  2. Lägg äppelklyftorna tätt som taktegel innanför kanten. Lägg längden i kylen ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 225°. Lägg längden på en plåt. Pensla degkanten runtom med ägg och bred marmelad över äpplena. Grädda ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept