Parisare special

I originalreceptet blandas hackad lök, kapris och rödbetor ner i köttfärsen. I parisare special serveras de vid sidan av, eller "à part" som man säger i Frankrike. Originalparisare steks dessutom direkt på brödet. Vi grillar brödet för sig och biffarna för sig och lägger ihop. Servera parisare som lätt lunchrätt, kvällsrätt eller supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 3 msk smör
  • 4 ägg
  • 1+1/2 gul lök
  • 0,5 dl hackade rödbetor
  • 2 msk kapris

Färs:

  • 600 g nötfärs
  • 4 msk vatten
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka den hela löken och hacka rödbetorna. Lägg upp lök, rödbetor och kapris i separata skålar eller i grupper på varje tallrik.
  2. Skärden halva löken i ringar och stek den. Stek fyra ägg och håll dem varma. Blanda vatten, salt och peppar i färsen och forma den till fyra biffar.
  3. Stek eller grilla brödskivorna och biffarna. Lägg biffarna ovanpå bröden och lökringarna ovanpå. Servera parisarna nystekta med ett stekt ägg på varje.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept