Parisare på dovhjort

40 m
4
Från Nyhetsmorgon

Klassikern parisare görs här på dovhjortsytterfilé och serveras med syltade gröna tomater och brynt lök.

2 oktober 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • ca 600 g dovhjortsytterfilé, fri från hinnor
  • 6 enbär, finhackade
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g smör
  • 4 ägg

Brynt lök

  • 4 silverlökar, skivade tunt
  • 0,5 tsk malen korianderfrön
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g smör
  • 0,5 dl vitvinsvinäger

Syltade gröna tomater

  • 3 gröna tomater
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten

Servering

  • 2 hamburgerbröd
  • 1 huvud sallad

Gör så här

  1. Skär hjorten strimlor tjocka som en blyertspenna. Blanda i enbären och smaksätt med salt och peppar. Forma dem till hamburgare. Stek i het panna med smör och rapsolja.
  2. Stek äggen på en sida så äggulan är rinnig.
  3. Brynt lök
    Hetta upp en kastrull med olja och smör. Lägg i löken och stek på medelvärme tills den är gyllenbrun. Tillsätt kryddorna och fortsätt steka i 5 minuter. Häll i vinägern och koka ur den helt och hållet. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan tills servering.
  4. Syltade tomater
    Blanda ihop ättika, socker och vatten. Skiva tomaterna och lägg idem minst 10 minuter innan servering.
  5. Servering
    Rosta bröden och lägg upp dem med skorpsidan neråt. Lägg ett salladsblad på vardera och ett par skivor grön tomat. Lägg på köttet och fördela löken på burgarna. Toppa med ägget och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept