Jambalaya för stormköket

Jambalaya
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Jambalaya för stormköket

10 ingredienser

Den här jambalayan går utmärkt att tillaga i ett Trangiakök.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 tomater, hackade
  • 1 liten hackad stjälkselleri
  • 0,5 grön paprika, hackad
  • 0,5 röd paprika, hackad
  • 2 chorizokorvar, skivad
  • 2 port kokt ris
  • 400-500 g krossade tomater
  • 1 förp kräftstjärt

Smaksättning

  • salt, socker, tabasco och timjan

Gör så här

  1. Fräs lök, tomater, stjälkselleri, paprika och chorizo i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka upp. Tillsätt riset och rör om. Smaka av med salt, socker, tabasco och timjan. Lägg till sist i kräftstjärtarna och rör om.