Halstra fisk

Pär Nilsson och Christel Schröder

Halstra fisk

8 ingredienser

Ingredienser

Citronolja:

  • 1 dl olivolja
  • 1 citron

Chiliolja:

  • 2 färska röda chilifrukt
  • 1 dl olivolja

Örtolja:

  • 1 msk timjan
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Att halstra fisken är ett enkelt sätt att tillreda den. Mindre fiskar kan man steka hela. Större fiskar bör man filea eller snitta. Salta och smaksätt även inuti fisken och tänk på att fisk behöver mycket salt.
  2. Smaksätt gärna fisken under tillredningen med någon av dessa oljor. Pensla på olja flera gånger under halstringen.
  3. Citronolja:
  4. Dela citronen i klyftor. Pressa ner citronsaften i oljan och rör om. Lägg sedan klyftorna i oljan. Låt stå i en halvtimme.
  5. Chiliolja:
  6. Hacka chilifrukterna och lägg dem med kärnorna kvar i oljan. Låt stå i kylskåp över natten.
  7. Örtolja:
  8. Lägg i de torkade örterna i oljan. Rör om eller mixa. Låt stå i kylskåp över natten. Sila bort örterna.