Pasta con frutti di mare

30 min
4
Pasta con frutti di mare
Foto: TV4

Pasta med musslor och havskräftor.

När ingredienserna är förberedda går tillagningen fort den bör lagas à la minute och serveras direkt.

Dryckesförslag från Pär-Johan
Ett lättare rött ”pasta-vin”, t.ex. Masi Campofiorin brukar fungera bra
En ljus lager, t.ex. Nastro azzurro

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


27 september 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 min
4

Du behöver

Saffranssås

  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st lök, t.ex. en gul hackad
  • 1 st röd paprika, tärnad
  • 3 st tomater, skalade och grovhackade.
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 st vitlöksklyftor, pressad eller hackad
  • 1-2 kuvert saffran
  • Chili, färsk, efter önskad styrka

Skaldjur

  • 1 kg blandade färska musslor: Hjärtmusslor (Vongole), Blåmusslor
  • 4 havskräftor

Pasta

  • 4 portioner nykokt pasta av valfri sort

Gör så här

  1. Förbered musslorna genom att lägga dem i vatten, skölj/borsta dem och släng de som är skadade eller döda. (de kan sedan utan problem förvaras i kyl tills det är dags för tillagning)
  2. Tvätta och hacka grönsakerna.
  3. Täck botten i en rymlig gryta med olivolja och fräs snabbt lök, vitlök, paprika och tomat.
  4. Tillsätt kryddor och vin, och låt koka någon minut.
  5. Tillsätt musslor och täck med lock, vänta någon minut, tillsätt grädde, rör om och lägg kräftorna ovanpå så att dessa värms upp under ytterligare någon minut.
  6. Vid denna tidpunkt bör även pastan vara färdigkokt.
  7. Lyft ur kräftorna, blanda ner pastan i skaldjuren, lägg åter kräftorna och servera gärna med en bit bröd, t.ex. focaccia, att suga upp såsen med.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept