Chokladkaka med kokostosca

Energibars med choklad och kokos
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Chokladkaka med kokostosca

13 ingredienser

Kladdig chokladkaka med kokostäcke som bakas i långpanna. Goda kakor att ta med på utflykt eller picknick!

Ingredienser

Energibars med choklad

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 175 g smör, smält

Kokostosca

  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 förp kokos

Gör så här

Energibars med choklad

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och smör.
  4. Rör samman och häll smeten i smord, bröad långpanna.
  5. Grädda i 12–15 minuter.

Kokostosca

  1. Blanda under tiden samtliga ingredienser till glasyren i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Ta ut kakan och bred glasyren över den.
  2. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna och skär i lagom stora energibars.