Den här färgstarka och vitaminrika soppan passar bra att servera som förrätt. Krutonger till om man vill. Till den här soppan behöver du en matberedare eller mixer.
Krutonger: Skär bort kanterna på brödet och tärna det. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret är nötbrunt är det dags att lägga i krutongerna. Stek dem runt om i smöret till de är gyllengula och krispiga. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Ta upp krutongerna och låt dem vila på hushållspapper som tar upp överflödigt fett.
Ansa och kärna ur paprikan och skär i grova tärningar. Skala potatisen och skär i små bitar. Skala och hacka löken. Fräs den i smöret i en stor kastrull. Rör i tomatpuré och låt den fräsa med en minut. Lägg i paprika och potatis och låt det fräsa ytterligare ett par minuter.
Häll på buljongen och låt soppan sjuda på låg värme i 15 minuter tills paprikan och potatisen är mjuk. Mixa soppan slät i matberedare eller mixer. Hetta upp soppan igen och krydda med kummin, salt och peppar. Servera med krutongerna.