Paprikasallad

Paprikasallad
Foto: TV4

God är den, såväl till stekt fisk som till hamburgare, rostbiff och olika charkuterier.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 6 röda paprikor
  • 6 gröna paprikor
  • 6 gula lökar

Lagen:

  • 2 dl ättika, 12%
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Klyv och kärna ur paprikan. Skär den i tunna strimlor. Skala och strimla löken på samma sätt. Lägg allt i en bunke och slå över kokande vatten så att det täcker. Låt stå i 10 minuter, sila sedan av allt vatten.
  2. Lägg strimlorna i en kastrull och slå över ättika, socker och vatten. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan i 20 minuter under lock.
  3. Fyll väl rengjorda burkar. Låt kallna och sätt sedan på locken. Förvara salladen svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept