Paprikarostad kyckling med couscous

POPULÄRT
koket.se
Paprikarostad kyckling med couscous
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Paprikarostad kyckling med couscous

21 ingredienser

30 m

Paprikakryddade kycklinglår med frisk tzatziki och smakrik couscousröra med strimlor av inlagd paprika.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklinglår
  • 1 msk paprikapulver
  • olivolja
  • salt

Couscous

  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten, kokande
  • salt
  • 0,5 rödlök, fihackad
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 0,5 kruka mynta
  • 0,5 citron, juice och skal
  • 3 inlagda paprikor, hackade

Tzatsiki

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 citron, juice och skal
  • 0,5 kruka mynta
  • salt
  • ev strösocker
  • 1 zucchini, till servering
  • 0,5 rödlök, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Marinera kycklingen med paprikapulver, salt och olivolja i en ugnssäker form. Baka i 10 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och låt kycklingen gå klart i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
  3. Häll couscous, en nypa salt och kokande vatten i en skål, täck med lock, låt stå ca 10 minuter.
  4. Blanda sedan couscousen med rödlök, gurka, mynta, citron och paprika, smaka upp med salt och eventuellt lite socker.
  5. Blanda tzatsikin och smaka upp med lite salt, skiva zucchini och lök och stek snabbt ihop och servera sedan och njut!