Paprikakräm

25 m
4
Paprikakräm
Foto: Alexander Kvist/TV4

Mustig dipp med grillad paprika, rostat surdegsbröd och valnötter. Underbart god!

9 juli 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 5 röda paprikor
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl vitt surdegsbröd, i stora bitar
  • 1 röd spansk chili
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 0,5 citron, saft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rosta brödet med lite olivolja på 200 grader tills det är torrt och lätt gyllenbrunt.
  2. Dela och kärna ur paprikorna, pensla skalet med olivolja. Rosta paprikorna på 250 grader tills skalet är svart, täck med bakplåtspapper samt en kökshandduk och låt paprikorna vila i ca 15 min.
  3. Rosta valnötterna gyllenbruna i olivolja i en medelvarm panna medan paprikorna går i ugnen.
  4. Mortla samman valnötter, bröd, vitlök, salt och olja till en smet.
  5. Hacka paprikorna fint och blanda med bröd- och nötsmeten. Smaksätt med spiskummin, olivolja, honung och citron. Om dippen önskas slät går det bra att mixa den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept