Paprikakotletter

Paprikakotletter
Foto: TV4

Det finns många sätt att tillaga våra älskade fläskkotletter på, och detta är en av de bästa! Tillsammans med grönsaker, kryddor och en skvätt grädde blir de saftiga kotletterna bjudfina. Alltsammans kan förberedas i god till och värmas på i ugnen vid servering. Det är gott med potatismos eller ris tillsammans med en sallad till detta.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 4-5 st fläskkotletter
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 st gula lökar, skivade
  • 1-2 klyftor vitlök, hackade
  • 2-3 st paprikor, skivade
  • 50 g bacon, hackad
  • 2 dl kaffegrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tärning ljus nötbuljong
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt, peppar och paprika på tallrik. Vänd kotletterna i detta.
  2. Bryn dem i en panna med matfett, lägg i ugnsform.
  3. Fräs löken i pannan, tillsätt vitlök och paprika samt bacon.
  4. Småkoka tills grönsakerna mjuknat. Lägg runt kotletterna.
  5. Slå grädde i stekpannan på svag värme, rör ned tomatpuré och buljong.
  6. Koka ett par minuter och sila över grönsakerna.
  7. Sätt in i ugnen 20-30 min. Servera med potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept