Paprikagryta

Paprikagryta
Foto: TV4

Bogfläsk finns ofta till bra pris. Passa på och gör en stor sats. Sedan är det bara att samla vännerna kring grytan! Jasminris är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 500 g bogfläsk, i bitar
  • 3 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • 3 gula lökar
  • 3 paprikor
  • 3-4 tomater
  • buljong
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Vänd fläsket i en blandning av mjöl, salt och peppar. Bryn det och lägg det i en gryta.
  2. Skär löken i klyftor och skiva paprikan. Fräs lök och paprika hastigt och lägg detta i grytan. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i klyftor och tillsätt dem.
  3. Slå på buljong så det når till hälften i grytan. Sjud under lock ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept