Paprikafisk

Paprikafisk
Foto: TV4

Denna härligt färggranna grönsaksröra passar till all sorts fisk.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,2 kg blandade fiskfiléer
  • 3 st små gula lökar, i små klyftor
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 3 st stora paprikor, skivade
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 tsk oregano
  • pressad citron
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Krydda fisken med salt och eventuellt peppar. Lägg den i ett eller två lager i en smord ugnsform.
  2. Sätt ugnen på 225°. Fräs lök, svamp och paprika med lite matfett i en panna. Pressa vitlöken över. Lägg i avrunna tomater, krydda med oregano och salt. Blanda citronsaften med tomatspadet och slå i. Låt röran sjuda 5 minuter och fördela den sedan över fisken. Hyvla lite margarin över och stek mitt i ugnen 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept