Paprikacrêpe med kräft- och champinjonfyllning

Paprikacrêpe med kräft- och champinjonfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paprikacrêpe med kräft- och champinjonfyllning

16 ingredienser

Med paprika i smeten får du vackert färgade crêpes med annorlunda smak. Fyll med kräftstjärtar och svamp och servera som förrätt.

Ingredienser

portioner

Crêpes:

  • 4 ägg
  • 4 äggulor
  • 1,33 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 25 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 röd paprika

Fyllning:

  • 100 g champinjoner
  • 200 g skalade kräftstjärtar
  • 2 msk vermouth
  • 0,5 dl crème fraîche

Till servering:

  • salladsblad
  • paprikastrimlor

Gör så här

  1. Crêpes: Skölj och ansa paprikan, mixa den och sila bort skalrester. Vispa samman äggulor, hela ägg, socker, vatten, lite av mjölken och vetemjöl till en slät smet. Rör ner paprikaspadet, smält smöret och tillsätt det med. Häll i grädde och resten av mjölken, krydda med salt. Blanda väl. Grädda crêpen så tunna som möjligt.
  2. Fyllning: Putsa svampen, dela den och koka den med vermouthen tills nästan all vätska har kokat bort, låt svalna. Blanda svampen med crème fraiche och kräftstjärtar och fyll crêpen med blandningen. Arrangera på en tallrik och garnera.