Paprikacrêpe med kräft- och champinjonfyllning

Paprikacrêpe med kräft- och champinjonfyllning
Foto: TV4
4

Du behöver

Crêpes:

  • 4 ägg
  • 4 äggulor
  • 1,33 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 25 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 röd paprika
  • Fyllning:
  • 100 g färska champinjoner
  • 200 g skalade kräftstjärtar
  • 2 msk vermouth
  • 0,5 dl crème fraiche

Till servering:

  • gröna sallatsblad
  • paprikastrimlor

Gör så här

  1. Crêpes: Skölj och ansa paprikan, mixa den och sila bort skalrester. Vispa samman äggulor, hela ägg, socker, vatten, lite av mjölken och vetemjöl till en slät smet. Rör ner paprikaspadet, smält smöret och tillsätt det med. Häll i grädde och resten av mjölken, krydda med salt. Blanda väl. Grädda crêpen så tunna som möjligt.
  2. Fyllning: Putsa svampen, dela den och koka den med vermouthen tills nästan all vätska har kokat bort, låt svalna. Blanda svampen med crème fraiche och kräftstjärtar och fyll crêpen med blandningen. Arrangera på en tallrik och garnera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept