Paprika- och balsamicomarinerade grönsaker

koket.se
Paprika- och balsamicomarinerade grönsaker
Foto: TV4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Paprika- och balsamicomarinerade grönsaker

14 ingredienser

15 m + 1 h

En härlig bufférätt som passar till det mesta! Går att förbereda dagen innan och grönsakerna blir mer smakrika när de får marinera i dressingen. Variera genom att använda alla olika färger på paprika, aubergine, blomkål och lök.

Se Ulrika Davidsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 l champinjoner
  • 225 g kronärtskockshjärtan, på burk
  • 2 zucchini
  • 2 gula paprikor
  • 2 fänkål
  • 0,5 msk olivolja

Paprikadressing

  • 2 rostade paprikor, på burk [ca 0,5 burk]
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar färsk bladpersilja
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ev chiliflakes

Gör så här

  1. Gör först dressingen genom att mixa paprika, vitlök och persilja i en mixer eller i en matberedare. Tillsätt olja och vinäger och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt, peppar och ev lite chiliflakes.
  2. Skär champinjonerna i mindre bitar och lägg i en stor skål. Skölj av kronärtskockorna och blanda ner bland champinjonerna. Skär grönsakerna i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn squash, paprika och fänkål i några minuter. Låt svalna och blanda ihop med svampen. Häll över dressingen och blanda om ordentligt. Låt gärna marinera i 1 timme. Dekorera med persilja.