Paprika- och balsamicomarinerade grönsaker

15 m + 1 h
10
Paprika- och balsamicomarinerade grönsaker
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En härlig bufférätt som passar till det mesta! Går att förbereda dagen innan och grönsakerna blir mer smakrika när de får marinera i dressingen. Variera genom att använda alla olika färger på paprika, aubergine, blomkål och lök.

1 juni 2015
Visa mer
15 m + 1 h
10

Du behöver

  • 2 l färska champinjoner
  • 225 g kronärtskockshjärtan på burk
  • 2 squash
  • 2 gula paprikor
  • 2 fänkålsstånd
  • 0,5 msk olivolja

Paprikadressing

  • 2 rostade paprikor på burk, ca 0,5 burk
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar färsk bladpersilja
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • ev lite chiliflakes

Gör så här

  1. Gör först dressingen genom att mixa paprika, vitlök och persilja i en mixer eller i en matberedare. Tillsätt olja och vinäger och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt, peppar och ev lite chiliflakes.
  2. Skär champinjonerna i mindre bitar och lägg i en stor skål. Skölj av kronärtskockorna och blanda ner bland champinjonerna. Skär grönsakerna i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn squash, paprika och fänkål i några minuter. Låt svalna och blanda ihop med svampen. Häll över dressingen och blanda om ordentligt. Låt gärna marinera i 1 timme. Dekorera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept