Paprika med ris och svamp

Paprika med ris och svamp
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 paprikor
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1-2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 burk kantareller, ca 200 g eller färsk svamp
  • 3 dl råris
  • 8 dl grönsaksbuljong från tärning
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 burk passerade tomater
  • 1 knippa persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär ett lock av paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en ugnsform.
  2. Fräs lök och vitlök lätt i en gryta. Tillsätt svamp och ris och rör tills riset tar färg. Tillsätt 6 dl av buljongen och koka skata under lock tills riset är klart.
  3. Blanda riset med persilja och tomater. Fyll paprikorna. Slå resten av buljongen i formen och ställ in formen mitt i ugnen tills paprikorna mjukar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept