Paprika med lammfärs

Paprika med lammfärs
Foto: TV4

När du väljer färg på paprikan, tänk på att röd och gul smakar rundare än den gröna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 mindre paprikor
  • ca 400 g lammfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tomater
  • 5 champinjoner
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl kokt ris
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl buljong
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en ugnsform. Krydda färsen med salt och peppar. Hacka lök och vitlök. Skålla, skala och hacka tomaterna. Finhacka svampen.
  2. Blanda färsen med lök, vitlök, tomater, champinjoner, tomatpuré, ris och kryddor.
  3. Fyll paprikorna, strö på ost. Blanda buljong och olivolja och slå i formen. Stek i nedre halvan av ugnen ca 40 minuter, tills färsen är klar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept