Paprika med lammfärs

Paprika med lammfärs
Foto: TV4

Skönt ibland att laga en rätt som innehåller allt-i-ett. Vill du så kan du servera paprikorna med ett gott bröd.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g champinjoner, hackade
  • 2 st tomater, skållade och skalade
  • 1 dl ris
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 3 dl buljong
  • 6-8 st paprikor
  • parmesan
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Fräs färs och lök i en gryta med matfett cirka 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom osten och koka cirka 20 minuter tills riset är mjukt.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skär ett lock av paprikorna och kärna ur dem. Ställ i ugnsform, fyll med färsen och toppa med ost. Baka klart i ugnen cirka 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept