Paprika med lammfärs

Paprika med lammfärs
Foto: TV4

Du kan använda vanlig blandfärs och röda eller gula paprikor.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st paprikor
  • 4 hg lammfärs
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk champinjoner, hackade
  • 2 st tomater,flådda, hackade
  • 1 dl ris
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl buljong
  • riven ost
  • matolja

Gör så här

  1. Fräs färsen i en stor stekpanna eller gryta tillsammans med lite olja. Färsen ska smula sig men ej brynas. Tillsätt alla ingredienser utom buljong och ost och låt alltsammans fräsa i 5 minuter. Sänk värmen, tillsätt buljongen och låt grytan koka sakta i 20 minuter.
  2. Förväll under tiden de urkärnade paprikorna i lätt saltat vatten ett par minuter. Låt dem rinna av. Fyll paprikorna med färsen och strö över ost. Gratinera i ugnen 15-20 minuter.
  3. Vill du ha tomatsås till kan du använda tomatsoppa på burk och späda den till lagom konsistens. Salta och krydda med lite Tabasco.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept