Paprika med kycklingleverfyllning

Paprika med kycklingleverfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paprika med kycklingleverfyllning

10 ingredienser

Paprikor är en färgrikt och vitaminrikt inslag i vår mat. Välj din favoritfärg. Förkoka så blir paprikan mjuk och god.

Ingredienser

portioner
  • 3 gröna paprikor
  • 1 förp fryst kycklinglever
  • 1 tsk mejram, smulad
  • 2 gula lökar, hackade
  • ca 300 g champinjoner, finskivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl buljong
  • 3 dl ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna i halvor och kärna ur. Förkoka i lätt saltat vatten 5 minuter. Lägg på ugnsfat.
  2. Hacka den halvtinade levern grovt.
  3. Fräs lök och svamp tills det tar färg.
  4. Fräs sedan levern och krydda. Blanda i pannan, rör ned tomatpuré, späd med buljong och koka 5 minuter.
  5. Fyll paprikorna. Strö på ost och ställ i ugnen ca 15 minuter. Servera med ris.