Paprika med kycklingleverfyllning

Paprika med kycklingleverfyllning
Foto: TV4

Paprikor är en färgrikt och vitaminrikt inslag i vår mat. Välj din favoritfärg. Förkoka så blir paprikan mjuk och god.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st gröna paprikor
  • 1 paket fryst kycklinglever
  • 1 tsk mejram, smulad
  • 2 st gula lökar, hackade
  • ca 300 g champinjoner, finskivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl buljong
  • 3 dl riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna i halvor och kärna ur. Förkoka i lätt saltat vatten 5 minuter. Lägg på ugnsfat.
  2. Hacka den halvtinade levern grovt.
  3. Fräs lök och svamp tills det tar färg.
  4. Fräs sedan levern och krydda. Blanda i pannan, rör ned tomatpuré, späd med buljong och koka 5 minuter.
  5. Fyll paprikorna. Strö på ost och ställ i ugnen ca 15 minuter. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept