Paprika med höstfyllning

Paprika med höstfyllning
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 2 st gula lökar, hackade
  • 1 liter färska kantareller eller annan svamp
  • 2 dl ris, gärna fullkorn
  • 6 st paprikor
  • 2-3 st tomater, skållade och skalade
  • olivolja
  • 3 msk riven ost
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Fräs lök och svamp med matfett tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka riset klart. Sätt ugnen på 200°. Skär av ett lock på paprikorna, ta ur kärnhuset. Blanda ris, svampröra och tärnade tomater, smaka av med kryddor. Vänd ner ett par matskedar olivolja samt osten. Fyll paprikorna.
  3. Slå 1 dl vatten i botten på en ugnsform. Stek paprikorna klara mitt i ugnen cirka 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept