Pappardelle med kronärtskocka och tomat

koket.se
Pappardelle med kronärtskocka och tomat
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pappardelle med kronärtskocka och tomat

10 ingredienser

15 m

Lättlagad vegetarisk pasta med inlagda kronärtskockor, paprika och skållade tomater. Toppas med mycket persilja och parmesanost.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pappardelle
  • 3 tomater, skållade och skalade
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 krukor bladpersilja
  • 2 dl olivolja
  • 200 g kronärtskockor, inlagda
  • 1 dl inlagd grillad paprika
  • 25 g parmesanost, riven (reggiano, alltid!)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka vattnet till pastan i en stor kastrull.
  2. Kryssa tomaterna på ovan- och undersidan.
  3. Lägg ned dem i det kokande pastavattnet, låt ligga i cirka 20 sekunder, lyft upp och lägg i skål med iskallt vatten. Skala seden tomaterna så skinnet är borta och skär ner i mindre bitar.
  4. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt hackad vitlök och hackade tomater. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Koka pastan enligt förpackningen.
  6. Skär ner paprika och kronärtskockorna i önskad storlek.
  7. Vänd ner i stekpannan och tillsätt den färdigkokta pastan. Avsluta med hackad persilja och riven parmesan.