Pappardelle i pepparsås med biff och svamp

Pappardelle i pepparsås med biff och svamp
Foto: TV4

Kött och svamp i en ljuvlig förening i en sås med hetta. Den här rätten är en riktig bjudrätt, både lättgjord och snabblagad. Du kan även använda egenhändigt plockad skogssvamp från frysen.

11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g pappardelle-pasta
  • 200 g Biff
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 4 dl oxbuljong
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Ansa och hacka champinjonerna. Skala och hacka löken fint. Fräs champinjonerna i 1 msk smör. Krydda med grönpeppar, rosépeppar och svartpeppar. Slå på buljong, grädde och senap. Låt stå och småputtra i 10 minuter. Sila såsen från kryddorna.
  3. Strimla biffen och bryn hastigt i en stekpanna i 1 msk smör. Lägg strimlorna i såsen. Blanda såsen med den nykokta pastan och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept