Paolos tomat- och tonfiskpasta

25 m
4
Paolos tomat- och tonfiskpasta
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 400 g taglitelle eller bavette
  • 400 g tonfisk i bitar, inlagda i olja
  • 4 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 1-2 små torkade peperoncino (chili)
  • 400 g passerade tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk kapris, avrunnen
  • 0,5 dl bladpersilja, finhackad
  • 4 msk olivolja
  • salt och eventuellt svartpeppar

Gör så här

  1. Låt sardeller och tonfisk rinna av.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlöken och peperoncinon. Låt fräsa i oljan på låg värme tills de fått lite färg. Ta sedan upp och kasta dem.
  3. Tillsätt sardeller, pressa på dem med en gaffel och låt dem smälta samman på låg värme till en smet. Blanda i tomat, kapris och persilja och låt alltsammans puttra i ca 5 minuter.
  4. Blanda försiktigt i tonfiskbitarna i den varma såsen strax före serveringen. Smaka av med salt och ev. peppar.
  5. Koka pastan al dente enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
  6. Fördela pastan i djupa tallrikar, ös över sås och toppa med lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept