Paolos pastasallad med pesto

20 m
4
Paolos pastasallad med pesto
Foto: TV4
Från Mitt kök

Supersnabb och enkel pastasallad med röd pesto, parmesan, sallad och prosciutto.

28 maj 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 150 g prosciutto crudo
  • 300 g penne eller annan kort pasta
  • 25 g pinjenötter
  • 1 l blandade salladssorter
  • salt och peppar

Pesto

  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 3 msk pinjenötter
  • 3 msk kapris
  • 12 svarta oliver
  • 1 dl basilikablad
  • ca 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • flagor av parmesanost

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
  2. Hacka alla ingredienserna till peston (spara några nötter för att strö över portionerna). De finhackas lättast i matberedare eller med en mixer.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka den 1 minut kortare tid än vad som anges på förpackningen. Spola snabbt av med kallt vatten och låt pastan rinna av i ett durkslag.
  4. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör i peston. Blanda noga och häll sedan över pastan i en stor salladsskål.
  5. Blanda i de sköljda salladsbladen och pinjenötterna strax före serveringen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera salladen överströdd med rostade pinjenötter och parmesanflagor och med några prosciuttoskivor på sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept