Paolos pasta med rostade grönsaker

25 m
4
Spela video Paolos pasta med rostade grönsaker
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 400 g Mezzo Maniche eller annan kort pasta
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul eller orange paprika
  • 1 liten zucchini
  • 250 g färsk broccoli
  • 2 torkade peperoncini (eller färsk chili efter smak)
  • olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar
  • färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär löken i kvartar och skiva vitlöken. Skölj paprika och zucchini. Kärna ur och skär paprikan i bitar ( ca 3x3 cm) och zucchinin i halvmånar (ca 1 cm).
  3. Skölj och ansa broccolin och skär av den grövsta delen av stocken. Bryt broccolin i små, små buketter och skär stocken i små bitar. Stek buketterna krispiga i olivolja och koka skivorna från stocken i saltat vatten i en minut, spola snabbt av med kallt vatten och låt dem rinna av.
  4. Häll rikligt med olivolja (ca 0,5 dl) i en stor ugnsform med kanter. Tillsätt lök, peperoncini, paprika, zucchini, broccolistock-skivorna, timjan, oregano, salt, peppar och rör om. Sätt in formen i ugnen och rosta grönsakerna i ca 10-15 minuter eller tills de mjuknat något, men fortfarande är ordentligt spänstiga.
  5. Under tiden som övriga ingredienser tillreds, koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  6. Rör snabbt ner pastan i formen med grönsaker. Blanda alltsammans noga men varsamt. Smaka av med kryddor om det behövs. Servera med färskriven parmesanost och tippa med de krispiga broccolibuketterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept