Coniglio al forno con patate

Coniglio al forno con patate
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Coniglio al forno con patate

9 ingredienser

Vildkanin/kanin i ugn med potatis.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kanin
  • 6 potatisar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk solrosolja
  • 2 msk färsk rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g pecorinoost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela kaninen i mindre bitar.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor.
  4. Blanda i en skål potatis, olivolja, rosmarin, salt och hälften av pecorinon.
  5. Lägg köttet i en ugnsfast form med solrosolja i botten. Krydda med salt, peppar, vitlökspulver, rosmarin och resten av pecorinon.
  6. Häll över potatisen i formen med köttet.
  7. Sätt in formen i ugnen i ca 60 minuter.
  8. Servera gärna tillsamman med små stekta paprikor och/eller aubergintärningar stekta med vitlök och tomat.