Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Coniglio al forno con patate
Foto: TV4
Coniglio al forno con patate
2
Spara
Av:
Paolo Roberto
Från:
Primo Paolo
9
ingredienser
Vildkanin/kanin i ugn med potatis.
Italiensk mat
Vardagsmiddag
Viltkött
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
1 kg kanin
6 potatisar
1 tsk vitlökspulver
2 msk olivolja
3 msk solrosolja
2 msk färsk rosmarin
salt
svartpeppar
50 g pecorinoost, riven
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175°C.
Dela kaninen i mindre bitar.
Skala potatisen och skär den i klyftor.
Blanda i en skål potatis, olivolja, rosmarin, salt och hälften av pecorinon.
Lägg köttet i en ugnsfast form med solrosolja i botten. Krydda med salt, peppar, vitlökspulver, rosmarin och resten av pecorinon.
Häll över potatisen i formen med köttet.
Sätt in formen i ugnen i ca 60 minuter.
Servera gärna tillsamman med små stekta paprikor och/eller aubergintärningar stekta med vitlök och tomat.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut