Spaghetti al olio, aglio e peperoncino

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino
Foto: Lina Eriksson

I Neapeltrakten betraktas antagligen den här rätten som fast food. Men för oss, som alltid är upptagna med att jaga vår egen svans, är det här en otroligt god pasta som bara tar några minuter att tillaga.

26 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g spaghetti eller spaghettini
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st hel liten torkad röd chili
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finhackad persilja
  • ev. salt

Gör så här

  1. Krossa vitlöksklyftorna en aning, men se till att hålla dem hela.
  2. Värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili varsamt i oljan utan att de tar färg, ca 10 minuter. Ta upp chilin och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk!
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
  4. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av och salta om det behövs.
  5. Servera spaghettin rykande het.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept