Penne alla primavera

Penne alla primavera
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Penne alla primavera

8 ingredienser

Penne alt. casareccio eller annan kort pastasort, med paprika, zucchini och aubergine.

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta penne
  • 2 aubergines
  • 2 paprikor
  • 2 zucchini
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 chili, torkad
  • 1 dl vitt vin
  • olivolja

Gör så här

  1. Skölj, ansa och finhacka aubergin, paprika och zucchini.
  2. Stek aubergin, paprika och zucchini var för sig i olivolja och häll vart eftersom över grönsakerna på ett fat, utan att blanda ihop dem.
  3. Värm olivolja i en stekpanna.
  4. Lägg i vitlök och chili. Fräs tills löken känns mjuk utan att den tar färg.
  5. Häll i de stekta grönsakerna och tillsätt vin, låt sjuda i 5 minuter.
  6. Ta upp chilin och vitlöken som kastas. Ställ pannan åt sidan.
  7. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Slå av vattnet och låt pastan rinna av.
  8. Häll över pastan i stekpannan med grönsakerna och rör om noggrant men försiktigt.
  9. Servera pastan rykande het.