Mezze Penne Tricolore alla Burina

Mezze Penne Tricolore alla Burina
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Mezze Penne Tricolore alla Burina

7 ingredienser

20 min

Burina är romersk slang för ”lantis”. Den här rättern passar dock även stadsbor. På svenska heter den Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp.

Här kan du se Christian laga Mezze Penne Tricolore alla Burina!

Ingredienser

portioner
  • 400 g Mezze Penne Tricolore
  • 2 msk smör
  • 200 g champinjoner, i kvartar
  • 400 g salsicciakorv
  • 3 dl grädde
  • 75 g parmesanost, riven
  • 1 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten enligt anvisningar på paketet, och lägg i pastan innan du börjar med såsen. Ta upp pastan 2 minuter innan koktidens slut.
  2. Smält smör i medelvarm panna. Lägg i salsicciakorven, skuren i bitar och utan skinn. Bryn korven ca 1 minut. Tillsätt champinjonerna, häll på vinet och koka ner i 1 minut. Häll i grädden och låt koka upp. Låt stå och sjuda ca 5 minuter på hög värme till såsen reducerats till hälften. Vänd ner pastan, tillsätt riven parmesan. Koka ihop under 2 minuter. Lägg upp på tallrikar, garnera med riven parmesan.