Penne all ’arrabbiata

16 januari 2012
Fixa bästa budgetmaten
Foto: Lina Eriksson
Italiensk mat

Den här pastarätten kallas arga fjädrar, och följdriktigt har den ett sting av chili i sig. Kombinationen chili, tomat, smör och sardeller gör den till kungen bland tomatsåser.

Sardellerburken går bra att ersätta med 0.5 tub sardellpasta.

4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 3 st små vitlöksklyftor, hela
  • 2 st små torkade chili, hela
  • 400 g krossade tomater

Sardellsmör

  • 1 burk sardeller, liten (ca 10 st)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 500 g penne
  • salt
  • 3 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.
  2. Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter.
  3. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
  4. Koka pastan »al dente« i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ kastrullen på den avsvalnande kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.
  5. Strö över persilja och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept