Pasta con salsa di pomodori delle seppie ripiene

Pasta con salsa di pomodori delle seppie ripiene
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pasta con salsa di pomodori delle seppie ripiene

8 ingredienser

Spaghetti med tomatsås.

Ingredienser

portioner

Tomatsås:

  • 1 flaska passerade tomater [700 g]
  • 4 knippen bläckfiskarmar
  • 0,5 gul lök
  • 2 stjälkar basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 500 g spaghetti
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Dra av skinnet på den färska bläckfisken och dra försiktigt ur hela den del av bläckfisken som tentaklerna är fäst vid. Bläckfiskens säck ska vara öppen där tentaklerna tagits ur och stängd i den andra delen.
  2. Värm upp olivolja i en kastrull som rymmer både sås och bläckfisk.
  3. Lägg i och fräs lökhalvan med bläckfiskarmarna, i ca 10 minuter.
  4. Ta upp två knippen bläckfiskarmar. De övriga två ska ligga kvar i kastrullen.
  5. Ta upp löken som kastas.
  6. Tillsätt tomat, basilika, salt och låt tomatsåsen koka i 1 timme. Späd med lite vatten om det behövs.
  7. Koka spaghettin i en kastrull med saltat vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.
  8. Låt pastan rinna av.
  9. Häll snabbt tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner lite av tomatsåsen.
  10. Servera pastan i en djup tallrik, toppa med tomatsås och strö över lite parmesanost.