Lasagne de luxe

Lasagne de luxe
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Lasagne de luxe

20 ingredienser

45 m

"En krämig och smakrik lasagne. Min hemlighet är att jag varvar alla lager med extra ost. Jag lovar att den kommer att göra succé! "/Jenny

Ingredienser

portioner
  • 10-12 färska lasagneplattor
  • 600 g blandfärs
  • smör, att steka i
  • 1 gul lök, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)
  • 0,5 dl chilisås
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till formen
  • 3 dl mozzarellaost, riven
  • färsk oregano, att garnera med

Béchamelsås

  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,25 krm muskot, riven
  • salt
  • peppar

Till servering

  • krispsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna med smör och stek färs, lök och vitlök. Finfördela färsen och se till att den blir genomstekt.
  2. Blanda ner konserverade tomater, chilisås, salt och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör béchamelsåsen.

Béchamelsås

  1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet, och tillsätt mjölk och grädde under fortsatt vispning så att det inte blir klumpar. Krydda med muskot, salt och peppar. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter.

Montering

  1. Ringla lite olivolja i en ugnsform. Täck bottnen med béchamelsås och sedan med lasagneplattor. Varva sedan sås, köttfärsröra, riven ost och lasagneplattor ungefär tre gånger. Avsluta med sås och riven ost på toppen.
  2. Grädda lasagnen i 20 minuter, eller tills osten fått vacker färg.
  3. Servera tillsammans med en god och krispig sallad och toppa gärna med lite oregano.