Conchiglioni ripieni - fyllda pastasnäckor

Conchiglioni ripieni - fyllda pastasnäckor
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Conchiglioni ripieni - fyllda pastasnäckor

17 ingredienser

Den klassiska italienska pastan är alltid godast.

Ingredienser

portioner
  • 250 g pastasnäckor conchiglioni
  • salt

Tomatsås

  • 700 g passerade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, delad
  • 1 kvist basilika
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 500 g aubergine
  • 0,5 tsk salt
  • 125 g ricotta
  • 125 g mozzarellaost, skuren i små bitar
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • solrosolja, till stekning
  • 2 msk parmesanost, att strö över

Gör så här

  1. Tomatsås: Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i löken. Låt löken fräsa i några minuter, tills den fått lite färg. Häll i tomater, tillsätt basilika och salt. Koka upp och smaka ev. av med ytterligare lite salt. Koka tomatsåsen på låg värme i 30 minuter. Ta upp löken som kastas. Ställ åt sidan.
  2. Fyllning: Skölj auberginen och skär den i små tärningar. Lägg tärningarna i en skål, strö över salt och låt stå i 30 minuter. Skölj hastigt av saltet under rinnande kallt vatten. Krama ur vattnet. Värm solrosolja i en stekpanna och stek auberginen tills den mjuknat, 5-8 minuter. Låt rinna av och svalna på hushållspapper. Lägg ricotta, mozzarella och aubergintärningar i en skål. Tillsätt ägg och parmesan, blanda noga och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pasta: Koka upp lättsaltat vatten och förkoka pastan ca 5 -6 minuter. Spola snabbt av pastan med kallt vatten så att koktiden stannar.
  5. Täck botten på en ugnsform med lite tomatsås.l
  6. Fyll pastasnäckorna med fyllningen och ställ dem i ugnsformen med den öppna sidan uppåt. Häll resterande tomatsås över snäckorna. Strö över parmesanost.
  7. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.