Pollo alla griglia

Pollo alla griglia
Foto: Jonas Hallqvist
4

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 8 stjälkar färsk rosmarin

Grillmix

  • 1,5 msk flingsalt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1 msk rosmarin, torkad
  • 2 st små torkade chili (peperoncino), smulade utan kärnor

Pensling

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • hushållssnöre, ca 6 st à 20 cm

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Lägg hushållssnörena i blöt.
  3. Dela kycklingen i fyra delar. Blanda alla ingredienser till grillmixen och gnid in kycklingdelarna med blandningen. Lägg bitarna på ett ark aluminiumfolie, ringla över olivolja, tillslut folien och låt kycklingen vila i kylskåp i en timme.
  4. Bind ben och vingar tätt mot kycklingdelarna, och fäst samtidigt rosmarinstjälkarna under snörena.
  5. Pensla grillgallret med matolja. Grilla kycklingbitarna i 15−20 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara ofärgad och innertemperaturen ca 70°.
  6. Pensla ofta med olje- och citronblandningen, men sparsamt för att undvika dropp i grillglöden.
  7. Klipp av snörena men låt rosmarinkvistarna ligga kvar på kycklingdelarna. Servera med en bit nygrillad polenta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept