Galetto/pollo alla cacciatora

4

Du behöver

  • 1 st liten tupp eller en kyckling
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1-1,5 dl solrosolja
  • salt
  • peppar

Tomatsås:

  • 500 g körsbärstomater
  • 2 st hela vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela tuppen/kycklingen i 8-10 bitar och skär vitlöken i halvor.
  2. Värm solrosolja i en stekpanna.
  3. Lägg i de delade vitlöksklyftorna (4 stycken) och fräs dem utan att de tar färg.
  4. Lägg ner tupp-/kycklingbitarna i pannan, salta och peppra. Bryn bitarna väl runt om. Ställ åt sidan.
  5. Skär tomaterna i bitar.
  6. Värm olivolja i en stekpanna och lägg i hela vitlöksklyftor (2 stycken) som får fräsa i ett par minuter.
  7. Tillsätt tomatbitar och salt, låt såsen koka upp.
  8. Lägg i tupp-/kycklingbitarna i tomatsåsen och låt koka i 15-20 minuter på svag värme. Späd med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept