Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Vitello al forno con salsa di verdure
Foto: TV4
Vitello al forno con salsa di verdure
0
Spara
Av:
Paolo Roberto
Från:
Primo Paolo
9
ingredienser
Kalvstek i ugn med sås av grönsaker.
Italiensk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
1,5 kg kalvstek (i nät)
1,5 dl vetemjöl
1 bit stjälkselleri (av den nedre delen av en knippe)
2 stjälkar stjälkselleri
3-4 morötter
1 gul lök, skivad
ca 1 l buljong av två köttbuljongtärningar
1,5 dl vitt vin
4 msk olivolja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll mjölet på en tallrik.
Rulla steken i mjöl så att mjölet täcker steken runt om.
Värm lite av olivoljan i en stekpanna.
Lägg i steken och bryn den runt om.
Flytta över steken i en ugnseldfast form med resten av olivoljan i botten. Ställ åt sidan.
Skölj och skär selleri, morötter och lök i bitar.
Lägg dem i formen med köttet och fräs dem i några minuter tillsammans med köttet.
Tillsätt buljong och vin, låt puttra i ytterligare några minuter.
Sätt in formen i ugnen i ca 1,5 timme. Ös några gånger under stektiden.
Ta steken ur ugnsformen och låt den svalna insvept i aluminiumfolie.
Förbered under tiden såsen: Passera buljong- och grönsaksblandningen med hjälp av en passerapparat eller passervagga. Håll såsen varm.
När köttet kallnat skär steken i tunna skivor.
Varva, på ett serveringsfat, köttet med den varma härliga såsen.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut