Tagliata con rucola - skivad grillad biff, på rucolabädd

Tagliata con rucola - skivad grillad biff, på rucolabädd
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Tagliata con rucola - skivad grillad biff, på rucolabädd

5 ingredienser

Sommarens godaste grillbiff.

Ingredienser

portioner
  • 700 g nötkött, (t ex entrecôte), skuren i en skiva som delats, utan att skära igenom hela köttbiten, och som vikts ut till en stor (av god kvalitet)
  • 1 dl grovt salt
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen
  • 150 g rucolasallad, sköljd
  • olivolja

Gör så här

  1. Häll hälften av saltet på ett fat. Lägg köttskivan på saltet och strö över resten av saltet. Låt köttet stå i kylskåp 3 – 4 timmar. Ta fram köttet i rumstemperatur innan grillningen påbörjas.
  2. Tänd grillen och pensla grilljärnet med lite matolja.
  3. Borsta av saltet och peppra köttet runt om.
  4. När hela kolbädden är täck av ett tunt lager het ljusgrå aska kan köttet läggas på grilljärnet. Det är viktigt att inte börja grilla för tidigt, utan först när kolen brunnit ner till
  5. aska.
  6. Grilla tagliatan i cirka 8 – 10 minuter på varje sida. När köttet är färdiggrillat ska det vara rosa inuti och ha en grillyta som håller köttsaften kvar inne i köttbiten.
  7. Låt köttet vila under aluminiumfolie i cirka 10 minuter.
  8. Lägg rucolan på ett serveringsfat. Droppa över lite olivolja. Skär köttet i tunna skivor och lägg dem på rucolabädden.