Fette di manzo, impanati

Fette di manzo, impanati
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Fette di manzo, impanati

Av: Paolo Roberto

Från: Mina fastrars mat

8 ingredienser

Mina fastrar steker eller grillar ofta kött och serverar det utan sås, men med lite pressad citron på. Det panerade köttet i den här rätten suger åt sig citronsaften, vilket gör att det blir extra smaskigt.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor nötkött, tunna (t ex lövbiff)
  • 1-2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och salta och peppra på båda sidor.
  2. Vispa upp ägg i en skål och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Blanda ner en nypa salt och peppar i ströbrödet.
  3. Vänd skivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Köttet får då en tunn panering.
  4. Värm upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet ett par minuter på varje sida.
  5. Servera genast tillsammans med citronklyftorna som pressas över köttet.