Capocollo fresco alla griglia - grillad fläskkarré

Capocollo fresco alla griglia - grillad fläskkarré
Foto: Jonas Hallqvist

De här tunt skurna karréskivorna är snabbgrillade. Serverade överströdda med citronskal och persilja brukar de gå åt innan man hinner blinka. Men det tar ju bara någon minut att grilla en omgång till, så det är ett angenämt problem.

17 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfri fläskkarré, skuren i tunna skivor

Marinad

  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk vatten
  • 1,5 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 st smulade lagerblad
  • 1 st liten torkad chili (peperoncino), smulad
  • 1,5 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

  • 1 st citron, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i en kraftig plastpåse. Spara lite av marinaden till pensling.
  2. Lägg köttet i påsen och tillslut väl. Marinera i kylskåp i 1 timme och därefter lika länge i rumstemperatur. Vänd köttet ett par gånger under marineringstiden.
  3. Tänd grillen.
  4. Blanda rivet citronskal och persilja.
  5. Pensla grillgallret med lite matolja, och grilla karréskivorna hastigt, ca 2 minuter på varje sida. Pensla flitigt med den sparade marinaden.
  6. Lägg det grillade köttet på ett stort fat. Strö över citronoch persiljeblandningen.
  7. Servera köttet varmt, gärna med lite tomat- och lökstekt svamp till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept