Agnello alla brace

Agnello alla brace
Foto: Jonas Hallqvist

En mör lammkotlett är något av det bästa jag vet. Köttet smakar så gott i sig att jag inte vill gömma det bakom för mycket trixande. Men vitlök och timjan har ju aldrig skadat en köttbit.

11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 lammkotletter à 125−150 g

Marinad

  • 1 ½ dl vitt vin
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja för pensling

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i dubbla plastpåsar. Spara ½ dl till pensling.
  2. Lägglammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp i minst 3 timmar. Vänd några gånger under marineringstiden.
  3. Tänd grillen.
  4. Pensla grillgallret med lite matolja. Snitta fettranden på ett par ställen och grilla kotletterna i 3−5 minuter på varje sida. Pensla då och då med den sparade marinaden.
  5. Låt köttet vila insvept i aluminiumfolie i ca 15 minuter.
  6. Servera gärna kotletterna med de blandade grönsakerna i ugn på nästa uppslag.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept