Spaghetti con salsa di pomodoro e rucola - pasta med rucola och tomat

Spaghetti con salsa di pomodoro e rucola - pasta med rucola och tomat
Foto: Jonas Hallqvist

Den här rätten är en räddningsplanka för alla stressade barnfamiljer som vill ge barnen hemlagad mat i stället för färdigproducerad skit. På nolltid slänger du ihop en middag från grunden som smakar gott och är väldigt nyttig.

15 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g spaghetti
  • 5 st stora röda mogna tomater
  • 4 msk olivolja
  • 3 hela vitlöksklyftor
  • 1 st torkad hel chili (peperoncino)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Lägg ner tomaterna i kokande vatten i några minuter. Slå av vattnet och spola hastigt av dem med kallt vatten. Skala och skär tomaterna i små bitar.
  2. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna eller kastrull. Lägg i vitlök och chili och fräs försiktigt utan att de tar färg, ca 5 minuter.
  3. Ta upp och kasta chilin och tillsätt tomathack, salt och peppar. Rör om och låt såsen koka långsamt i ca 10 minuter. Ta upp och kasta vitlöksklyftorna.
  4. Koka under tiden spaghettin i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  5. Häll ner spaghettin i kastrullen med tomatsås och rör om. Ta kastrullen från värmen och blanda snabbt ner rucolan. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept