Tonno alla brace - marinerad tonfiskfilé

Tonno alla brace - marinerad tonfiskfilé
Foto: Jonas Hallqvist

En riktig delikatess som är larvigt enkel att tillaga. Marinera, på med fisken på grillen och servera med några droppar citron – ecco una piccola opera d’arte! Ett litet mästerverk!

15 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500−600 g tonfiskfilé, skuren i 4 skivor

Marinad

  • 1 st citron, finrivet skal + ½ dl saft
  • 1,5 dl olivolja
  • 6 msk vatten
  • 1,5 msk finhackad vitlök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 st citronklyftor till servering

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål, och spara ¾ dl av den till pensling.
  2. Häll marinaden i en kraftig plastpåse, lägg i tonfisken och tillslut ordentligt. Marinaden ska täcka fisken.
  3. Placera påsen på en tallrik och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar. Vänd fisken ett par gånger under marineringstiden.
  4. Tänd grillen.
  5. Pensla ett halster eller ett grillgaller med matolja.
  6. Ta upp fisken ur marinaden och lägg den i halstret eller direkt på grillgallret.
  7. Grilla tonfisken i 4−8 minuter på varje sida, vänd en gång. Den längre tiden för en lite tjockare fiskskiva. Pensla flitigt med den sparade marinaden under grillningen.
  8. Servera med citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept